DE LUCA Makaron Spaghetti Al Nero Di Seppia 500g
Włoski, czarny makaron spaghetti wyprodukowany z wysokiej jakości pszenicy durum. Swoją barwę zawdzięcza dodatkowi naturalnego, czarnego atramentu z kałamarnicy. Podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty oraz zachowuje swój kształt, gdy gotuje się go nieco dłużej. Szczególnie polecany do sosów z owocami morza, z łososiem, pomidorowych oraz słodkich sosów z czerwonej papryki.
Składniki: pszenica durum, woda, atrament z kałamarnicy 3%
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal
tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 70,2 g
w tym cukry: 3,4 g
Białko: 13 g
Sól: 0,008 g
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Kraj pochodzenia: Włochy
DE LUCA Makaron Orzo z pszenicy durum 500g
Włoski makaron Orzo marki De Luca wyprodukowany jest z wysokiej jakości pszenicy durum. Kształtem i wielkością przypomina ziarno ryżu lub jęczmienia. Podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty oraz zachowuje swój kształt, gdy gotuje się go nieco dłużej. Najlepiej sprawdza się jako dodatek do zup oraz świetnie komponuje się z sałatkami.
Składniki: pszenica durum, woda
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal
tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 70,2 g
w tym cukry: 3,4 g
Białko: 13 g
Sól: 0,008 g
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Kraj pochodzenia: Włochy
Ciekawostka:
Na Sycylii, w miejscu pochodzenia Orzo, używamy tego makaronu przede wszystkim jako dodatek do zup.
Jest jeszcze wiele innych sposobów jego przygotowania... Doskonale smakuje z sosem pomidorowym bądź pesto. Przygotujemy z niego idealny pilaw z warzywami z grilla.
Doskonale nadaje się też do szybkiego risotto, zwanego orzotto.
DE LUCA Makaron Gigli 5 kolorów 500g
Włoski makaron smakuje się najpierw oczami, potem podniebieniem.. Gigli to rodzaj makaronu, który zwinięty jest w kształt lilli bądź rożka. Stąd pochodzi jego nazwa - "Gigli" po włosku oznacza lilie. Pszenica durum o wysokiej jakości łączy się z suszonymi warzywami i przyprawami o śródziemnomorskich smakach. Makaron doprawiony jest pomidorami i szpinakiem, dojrzewającymi na słońcu. Gigli stosowany jest głównie do zapiekanek i sałatek makaronowych.
Składniki: mąka semolina z pszenicy durum, woda, atrament z kałamarnicy 1,6 %, szpinak 1,5%, burak ćwikłowy 1%, kurkuma 0,8%
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal
tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 70,2 g
w tym cukry: 3,4 g
Białko: 13 g
Sól: 0,008 g
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Ciekawostka:
We Włoszech zjada się go 28 kg rocznie, w Szwajcarii – 9,8 kg, USA – 9 kg, Grecji – 8,7 kg, Szwecji – 8 kg, Francji – 7,5 kg, Niemczech – 6,8 kg, a w Polsce – 3 kg.
DE LUCA Makaron Bucatini 500g
Włoski makaron popularny w rejonach Rzymu oraz Sycylii. Swoją nazwę zawdzięcza przechodzącej przez środek dziurce, czyli włoskiej "buco". Kształtem i wielkością przypomina makaron spaghetti. Wyprodukowany jest z najwyższej jakości pszenicy durum, która bogata jest w proteiny, witaminy z grupy B, fosfor i potas. Makaron Bucatini jest idealną bazą do gęstych sosów.
Składniki: pszenica durum, woda
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal
tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 70,2 g
w tym cukry: 3,4 g
Białko: 13 g
Sól: 0,008 g
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Poniżej prezentujemy przepis na Makaron Bucatini z Pesto alla Genovese:
Składniki:
40 dag makaronu Bucatini, Pesto alla Genovese, szczypta soli, świeża bazylia do dekoracji
Przygotowanie:
1. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku.
2. Odsączyć, gorący wymieszać z sosem Pesto alla Genovese.
3. Posypać świeżymi listakami bazylii.
De Luca Makaron Conchiglioni Muszle Duże 500g
Włoski makaron w kształcie dużych muszli. Składnikiem głównym jest mąka semolina z pszenicy durum. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika oraz niezbędnych dla organizmu wartości odżywczych w optymalnych proporcjach. Idealny do nadziewania mięsem lub warzywami.
Składniki: pszenica durum, woda
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal
tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 70,2 g
w tym cukry: 3,4 g
Białko: 13 g
Sól: 0,008 g
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Ciekawostka:
Makaron Conchiglioni bywa również nazywany "Jumbo Shells".
DE LUCA Makaron Papardelle Al Nero di Seppia 500g
Wysokiej jakości makaron z pszenicy durum, barwiony naturalnym czarnym atramentem z kałamarnicy. Szczególnie polecany do owoców morza i ryb.
Składniki: pszenica durum, woda, atrament z kałamarnicy 3%
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1470 kJ / 346 kcal
tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 70,2 g
w tym cukry: 3,4 g
Białko: 13 g
Sól: 0,008 g
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze otoczenia.