Antico Casale Pesto alla genovese z bazylii
Jeden z najpopularniejszych włoskich sosów pesto alla genovese marki Antico Casale tworzy doskonałą kompozycję z makaronem, pieczywem i serami. Aromatyczny, zielony sos z bazylii z dodatkiem orzechów z nerkowca, oliwy z oliwek oraz mieszanki startych serów pozwoli cieszyć się smakiem prawdziwej włoskiej kuchni.
Składniki: bazylia 38%, olej słonecznikowy, oliwa z oliwek 11%, orzechy nerkowca 5%, mieszanka startych serów 5%, jogurt 4%, sól, 2%, cukier, ser pepperonico romano dop 2,3%, regulator kwasowości: kwas mlekowy, aromat
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1841 kJ/447 kcal
tłuszcz: 46,2g
w tym kwasy nasycone: 6,3g
Węglowodany: 2,8g
w tym cukry: 1,9 g
Białko: 4,4g
Sól: 2,64g
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
Kraj pochodzenia: Włochy
Antico Casale Pesto z suszonych pomidorów
Pesto jest jednym z najbardziej znanych sosów kuchni włoskiej. Pesto z suszonych pomidorów marki Antico Casale doskonale smakuje w połączeniu z makaronem, daniami z mięsem i rybami, czy jako dodatek do pizzy.
Składniki: pomidory suszone, olej słonecznikowy, sos pomidorowy, bazylia, sól, cukier, mąka ryżowa, paryka, czosnek, kwas askorbinowy i mlekowy
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1382 kJ/335 kcal
tłuszcz: 31 g
w tym kwasy nasycone: 3,1 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 5,1g
Białko: 1,7 g
Sól: 2,15 g
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w przeciągu 5 dni.
Kraj pochodzenia: Włochy
Re Tartu Pasta truflowa
Trufla to rodzaj grzyba rosnącego pod ziemią,najczęściej na północy Włoch oraz na południu Francji. Ze względu na rzadkość jego występowania jest jednym z najbardziej cenionych i pożądanych produktów spożywczych. Pasta truflowa marki Re Tartu została wyprodukowana z najwyższej jakości grzybów z dodatkiem czarnej trufli letniej, oliwek i oliwy z oliwek extra virgin. Znajduje zastosowanie jako dodatek do kanapek, grzanek, dań z makaronem czy przeróżnych form nadzienia.
Składniki: grzyby (Agaricus bisporus), oliwa z oliwek extra virgin, olej słonecznikowy, czarne oliwki, trufle letnie (1%), sól, aromaty
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1465 kJ/ 456 kcal
tłuszcz: 36 g
w tym kwasy nasycone: 4,7g
Węglowodany: 2,9 g
w tym cukry: 0,2 g
Białko: 3,2 g
Sól: 1,5 g
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.
Kraj pochodzenia: Włochy
Selia Pasta z oliwek zielonych
Grecka tapenada z dojrzałych oliwek Chalkidiki. Jest charakterystycznym elementem kuchni śródziemnomorskiej. Dzięki zawartym w niej zielonym oliwkom czy oliwie z oliwek, dostarcza organizmowi wiele witamin . W kuchni doskonale sprawdza się jako pasta do chleba, grzanek i krakersów. Może być również alternatywą dla masła. Idealnie sprawdza się także jako sos do makaronu.
Składniki: zielone oliwki, zielona i czerwona papryka, oliwa z oliwek extra virgin
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 960 kJ/ 233 kcal
tłuszcz: 25 g
Węglowodany: 6,7 g
Białko: 1 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Kraj pochodzenia: Grecja
Selia Pasta z oliwek Kalamata
Grecka tapenada z oliwek Kalamata. Jest charakterystycznym elementem kuchni śródziemnomorskiej. Dzięki zawartym w niej oliwkom czy oliwie z oliwek, dostarcza organizmowi wiele witamin . W kuchni doskonale sprawdza się jako pasta do chleba, grzanek i krakersów. Może być również alternatywą dla masła. Idealnie sprawdza się także jako sos do makaronu.
Składniki: oliwki Kalamata, ocet, sól morska, oregano, oliwa z oliwek extra virgin
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1309 kJ/ 318 kcal
tłuszcz: 34 g
Węglowodany: 6,7 g
Białko: 1,3 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Kraj pochodzenia: Grecja