Varvello Krem balsamiczny klasyczny
Niezwykle aromatyczny, gęsty krem balsamiczny marki Varvello powstaje na skutek redukcji octu balsamicznego z Modeny. Charakteryzuje się słodko - winnym smakiem. Krem balsamiczny znajduje zastosowanie zarówno do potraw na zimno, jak i na ciepło. Stanowi idealny dodatek do różnego rodzaju sałatek, past, marynat do mięs czy warzyw. W restauracjach używa się go jako produktu dekorującego dania.
W naszej ofercie posiadamy kremy balsamiczne o smakach: klasyczny, trufla, truskawka, bazylia, cytryna
Składniki: skoncentrowany moszcz winogronowy, ocet balsamiczny z Modeny 39% ( ocet winny, skoncentrowany moszcz winogronowy, barwnik - karmel), syrop glukozowo - fruktozowy, woda, substancja zagęszczająca
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 763 kJ/180 kcal
tłuszcz: 0,53 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 41 g
w tym cukry: 37,21 g
Białko: 0,70 g
Sól: 1,14 g
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia: Włochy
Varvello Ocet balsamiczny z Modeny
Ocet balsamiczny marki Varvello otrzymywany jest poprzez mieszanie octu winnego z gotowanym moszczem z winogron. Ocet pochodzi z włoskiego miasta Modena. Posiada zrównoważony, przyjemny, słodko-kwaśny smak, który doskonale komponuje się z gotowanymi i surowymi warzywami oraz czerwonym mięsem. Stanowi również klasyczny dodatek do popularnej sałatki caprese z sera mozzarella, pomidorów i bazylii. Włosi używają go również dla podkreślenia smaku truskawek i owoców leśnych.
Składniki: ocet winny, moszcz winogronowy, barwnik: E150
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia: Włochy
Varvello Ocet winny
W naszej ofercie posiadamy zarówno ocet winny czerwony, jak i biały.
Jest to wysokiej jakości ocet winny, otrzymywany z organicznej i naturalnej fermentacji wybranych włoskich win: białe wino z Sycylii do produkcji octu białego i czerwone wino ze środkowych Włoch do produkcji octu czerwonego. Ocet ten leżakuje w beczkach z dębu sławońskiego i modrzewia amerykańskiego, nadającemu mu szerokie spektrum aromatów. Ocet winny ma odmienne zastosowanie w kuchni, zależnie od swojego koloru. Biały ocet winny jest delikatniejszy w smaku, a stosuje się go przede wszystkim do sałatek i sosów. Czerwony ocet winny, o ostrzejszym smaku podkreśla smak mięs.
Składniki: wino, przeciwutleniacz
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, bez dostępu światła.
Kraj pochodzenia: Włochy