Oliwa z oliwek BIO marki La Pedriza wyprodukowana jest z oliwek dojrzewających w południowym słońcu rolnictwa ekologicznego. Doskonała do codziennego użycia w kuchni, w szczególności do sałatek i dań z makaronem.
Składniki: oliwa z oliwek najwyższej jakości (certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna: 3389 kJ / 824 kcal
tłuszcz: 92g
w tym kwasy nasycone: 71g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Przechowywanie: przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
La Pedriza Oliwki zielone bez pestki Bio
Produkcja w sposób ekologiczny jest coraz bardziej powszechna na całym świecie. W ten sposób powstają nasze oliwki BIO - dojrzewają na południowym słońcu rolnictwa ekologicznego.
Składniki: oliwki zielone z rolnictwa ekologicznego, woda, sól, regulator kwasowości
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 677 kJ / 162 kcal
tłuszcz: 16,3 g
w tym kwasy nasycone: 2,6 g
Węglowodany: 5 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1,1 g
Sól: 4 g
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
La Pedriza Oliwki czarne bez pestki Bio
Produkcja w sposób ekologiczny jest coraz bardziej powszechna na całym świecie. W ten sposób powstają nasze oliwki BIO - dojrzewają na południowym słońcu rolnictwa ekologicznego.
Składniki: oliwki czarne z rolnictwa ekologicznego, woda, sól
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 615 kJ / 147 kcal
tłuszcz: 13,7 g
w tym kwasy nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 7,3 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 1 g
Sól: 2,1 g
Przechowywanie: po otwarciu przechowywać w lodówce.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Nord Salse Pesto alla Genovese Bio
„Francesco's Organic Pesto” - receptura zamknięta w słoiczku, który można przechowywać w temperaturze pokojowej przez 18 miesięcy. Pesto zostało przygotowane ze składników pochodzących całkowicie z upraw ekologicznych, na bazie oliwy z oliwek najwyższej jakości oraz organicznej włoskiej bazylii. Idealny dla klientów, którzy gustują w produktach pochodzących wyłącznie z upraw ekologicznych. Organiczne pesto bazyliowe jest tradycyjnym włoskim dodatkiem do makaronu.
Składniki: oliwa z oliwek Extra Virgin, włoska bazylia(34%), orzechy cajou, ser, syrop ryżowy, sól, orzeszki piniowe, czosnek, kwas askorbinowy, regulator kwasowości
Wartości odżywcze w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna: 2398kJ / 582 kcal
tłuszcz: 60g
w tym kwasy nasycone: 10g
Węglowodany: 5,4 g
w tym cukry: 1,5 g
Białko: 4,1g
Sól: 2,8 g
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 10 dni.
Kraj pochodzenia: Włochy
Pesto Vegan z bazylią i tofu
Wegański zamiennik dla tradycyjnego pesto bazyliowego genovese. Receptura została stworzona z myślą o wegeteriańskich i wegańskich klientach. Pesto Anima Veg jest przygotowane ze świeżej bazylii genueńskiej i oliwy z oliwek. Aby uzyskać czysto wegański smak, ser został zastąpiony tofu. Produkt idealny dla osób nie tolerujących laktozy, gdyż nie zawiera żadnych produktów mlecznych. Idealny dodatek do makaronu, tostów czy kanapek.
Składniki: bazylia włoska 31%, olej słonecznikowy, nerkowce, oliwa z oliwek extra virgin, tofu 5%, sól, orzeszki piniowe, czosnek, kwas askorbinowy i cytrynowy
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2099 kJ / 509 kcal
tłuszcz: 51g
w tym kwasy nasycone: 6,7 g
Węglowodany: 6,6 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 5,3 g
Sól: 2 g
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechować w lodówce i zużyć w ciągu 10 dni.
Kraj pochodzenia: Włochy
Pesto Vegan z pomidorami i soją
Wegański zamiennik dla tradycyjnego sosu bolońskiego. Receptura została stworzona z myśla o wegańskich i wegetariańskich klientach. Pesto Ragu Veg jest przygotowane z włoskiej passaty pomidorowej, soi, warzyw oraz oliwy z oliwek extra virgin. Stanowi idealny dodatek do makaronu.
Składniki: passata pomidorowa z włoskich pomidorów (58%), soja (25%), oliwa z oliwek extra virgin, marchew, cebula, seler, sól, cukier, zioła, przyprawy, kwas cytrynowy
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 262 kJ / 63 kcal
tłuszcz: 3 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 3,4 g
w tym cukry: 3 g
Białko: 4,3 g
Sól: 1,4 g
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze otoczenia. Po otwarciu przechować w lodówce i zużyć w ciągu 5 dni.
Kraj pochodzenia: Włochy